• Vi invitiamo a ridimensionare le foto alla larghezza massima di 800 x 600 pixel da Regolamento PRIMA di caricarle sul forum, visto che adesso c'è anche la possibilità di caricare le miniature nel caso qualcuno non fosse capace di ridimensionarle; siete ufficialmente avvisati che NEL CASO VENGANO CARICATE IMMAGINI DI DIMENSIONI SUPERIORI AGLI 800 PIXEL LE DISCUSSIONI VERRANNO CHIUSE. Grazie per l'attenzione.

Ci vogliamo contare noi Veneti ?

Masolino

Bannato
le polpetine che la fasea me nona sul letin de puré .....:food::food:

alora me caro masolin :rolleyes: non son bon de declamar le risete paro a ti
ma digo lol: vuto la guera e guera sia
venati :eek:k07: gavì le risete de la nona o che ve fasea la mama ??ve ne ricordì
qualcossa scrivile semo drio spetar :food::food: anca le vostre

Caro el me moscardin, mi copio, copio...
Guerra ? che parolona : boooooooooooommmmmmmmmm.
Sono due ricettine economiche e saporite, provale anca ti.
Ciao.

:flower::Saluto::flower:
 

marco.enne

Esperto di impianti di irrigazione da balcone
arda.........

Caro el me moscardin, mi copio, copio...
Guerra ? che parolona : boooooooooooommmmmmmmmm.
Sono due ricettine economiche e saporite, provale anca ti.
Ciao.

:flower::Saluto::flower:

che quelle cose rosse che sganascia glié aposta par dirte .....che schersema
(scherziamo)
pensito che non le proa certo che le proo :food::food:
e ti gheto el coraio de proar la fritata ( arda che l'è bona )
a la me siora non ghe piase (come ai buteleti) le rape rosse ma se faso la
fritaa ,te vedesi come le :food: smorfisce tuta :lol::lol:
 

marco.enne

Esperto di impianti di irrigazione da balcone
che quelle cose rosse che sganascia glié aposta par dirte .....che schersema
(scherziamo)
pensito che non le proa certo che le proo :food::food:
e ti gheto el coraio de proar la fritata ( arda che l'è bona )
a la me siora non ghe piase (come ai buteleti) le rape rosse ma se faso la
fritaa ,te vedesi come le :food: smorfisce tuta :lol::lol:

masolin non è che le done le sia scapè :rolleyes: parchè se demo arie de gran :cool3: coghi?? andoele finee ??boh:confuso: gliè sparie tute ......:confused:
 

marco.enne

Esperto di impianti di irrigazione da balcone
cossa ghe ne penso .......vardemo

Mah..bohh...ehhh... le me ga scrito che mi go 200 inciuci.. de amor..varda che robe...solo 200.....:crazy:
Tu che cosa ne pensi ?
:Saluto:[/QUOTE]

.......:rolleyes:sa vuto che te diga, noaltri ometti se femo vedare grandoni e
smargiassi , po te dè 'n'ocio a la storia ...... :martello: .....e divegnemo niente :storto: sensa done, caro masolin la verità l'è..... che lore ne fà e ne distrugge, ne le lassa credare, ma in realtà :eek::lol: iè sempre lore che le decide...:flower:
 

RosaMundi

Giardinauta Senior
tosi, mi me sa che gavarò ben poco tempo d'ora in poi, fra na roba e l'altra go idea che me tocarà presenziare assai poco. spero che chealtre femene venete (bonjour finesse :lol: ) no ve abandona però parchè saria on pecà sasinare tute ste bee pagine de cultura nostrana.
dormì de gusto, a vò in leto!
 

Masolino

Bannato
Risoto de raise de seano de Verona

Ste raise de seani veronesi, che i foresti ciama '' sedano rapa '', le fa un risoto che xe na delisia.
Doparar na bela raisa grossa de sto seano de Verona, cavarghe via la parte più dura e tagiarla a tochetini grossi come na mandola.
In te la pignata che se dopara par far i risoti, metar mezo goto de ogio e 50 gr de butiro; quando ch'el butiro el se sarà desfà, zonterghe i tochetini de seano, sal e pevare.
Dopo pochi minuti slongar ste robe co 2 mestoli de brodo [ anco de dado ] po lassar che tuto bogia insieme fintanto ch' el seano deventarà tenaro. Alora butar zò i risi ( na cicareta de cafè a testa ), missiar in pressa e scominsiar subito la zonta del brodo de bogio, un fià par volta, e sensa mai destracarse de missiar, bastarà 15 minuti de cotura.
Drento de sto risoto, parchè el sapia più de bon, durante la cotura zontarghe un biciarin de Marsala seco opur un murelo de luganega.
 

marco.enne

Esperto di impianti di irrigazione da balcone
eto isto.........

che ora de la fine te si arivà anca ti alle rape......
te pensai che la fritaietta la fusse davero "novella cusina francoise:smok:"
credame a ci ghe piase i saori de la tera non ghe ne par nesuni come le rape
e i fonghi (e non desmentegar che anca noialtri sui Lessini e a i piè del Baldo ghemo i tartufi ,grisi ma boni !!!:fischio: )

mi i sedani rapa li magno con le "paparele" un fil de buro formaio de monte e quando se pol na gratugià de tartufo , 'na cossa da lecarse i baffi fin su le recie:lol::lol::food:
 

Masolino

Bannato
che ora de la fine te si arivà anca ti alle rape......
te pensai che la fritaietta la fusse davero "novella cusina francoise:smok:"
credame a ci ghe piase i saori de la tera non ghe ne par nesuni come le rape
e i fonghi (e non desmentegar che anca noialtri sui Lessini e a i piè del Baldo ghemo i tartufi ,grisi ma boni !!!:fischio: )

mi i sedani rapa li magno con le "paparele" un fil de buro formaio de monte e quando se pol na gratugià de tartufo , 'na cossa da lecarse i baffi fin su le recie:lol::lol::food:

Boni, boni, ma a mi me piase massa el riso.
Ciao, ''Romeo'' :food:


:Saluto::Saluto:
 

Antonella65

Maestro Giardinauta
ma lo savìo che go comincià la dieta?
e voialtri con ste ricete.................
par piaser, postè qualcossa de dietetico.
almanco fin a santa lussia.
 
Ultima modifica:

Masolino

Bannato
Balete de Castagne

150 gr de sucaro de canna fato desfar in t'un cuciaro de late, 250 gr de castagne lessae e po passae par tamiso, 2 cuciari de polvare de cicolata fondan[ no cacao ] e 3 cuciari de rhum.
Missiar tute ste robe insieme e lassarle sul fogo basso fintanto che no le rivarà al bogio, alora cavarle via da'l fogo e lassar che le se desfreda.
Co sto impasto, che desfredandose el se sarà indurio, formar tante balete grosse come na noxe, rodolarle de pressa in te'l sucaro vanilià e po lassar che le se suga a l'aria su fogi di carta sugante.
Ste balete se ga da servirle come i maroni glassai.


:flower: :flower: :flower:
 

marco.enne

Esperto di impianti di irrigazione da balcone
accontentata subito

ma lo savìo che go comincià la dieta?
e voialtri con ste ricete.................
par piaser, postè qualcossa de dietetico.
almanco fin a santa lussia.

sedani al pomodoro
2 persone 200gr di sedani
200gr di pomodori

pulire e tagliare i sedani (pezzi non troppo piccoli lasciarli a bagnomaria per qualche ora in poca acqua (inizialmente acqua leggermente tiepida)

poi metterli in teia con poco olio appena cominciano a rosolare un pizzico di sale e pepe ( a gusto proprio) unire la polpa di pomodoro (oppure ,variante pachini o pelati)
rimestare allungare il fondo con acqua calda fino a copertura cuocere finchè si è consumata ( un'altra ottima variante è con una spruzzata di parmigiano e ripassarli in forno finché il parmigiano prenda la gratinatura)
pronta!! :food:
leggera e sfiziosa
 

Masolino

Bannato
sedani al pomodoro
2 persone 200gr di sedani
200gr di pomodori

pulire e tagliare i sedani (pezzi non troppo piccoli lasciarli a bagnomaria per qualche ora in poca acqua (inizialmente acqua leggermente tiepida)

poi metterli in teia con poco olio appena cominciano a rosolare un pizzico di sale e pepe ( a gusto proprio) unire la polpa di pomodoro (oppure ,variante pachini o pelati)
rimestare allungare il fondo con acqua calda fino a copertura cuocere finchè si è consumata ( un'altra ottima variante è con una spruzzata di parmigiano e ripassarli in forno finché il parmigiano prenda la gratinatura)
pronta!! :food:
leggera e sfiziosa


:hands13: :hands13: :hands13:



:Saluto::flower::Saluto:
 

Antonella65

Maestro Giardinauta
sedani al pomodoro
2 persone 200gr di sedani
200gr di pomodori

pulire e tagliare i sedani (pezzi non troppo piccoli lasciarli a bagnomaria per qualche ora in poca acqua (inizialmente acqua leggermente tiepida)

poi metterli in teia con poco olio appena cominciano a rosolare un pizzico di sale e pepe ( a gusto proprio) unire la polpa di pomodoro (oppure ,variante pachini o pelati)
rimestare allungare il fondo con acqua calda fino a copertura cuocere finchè si è consumata ( un'altra ottima variante è con una spruzzata di parmigiano e ripassarli in forno finché il parmigiano prenda la gratinatura)
pronta!! :food:
leggera e sfiziosa


ace!:food:
 
Alto