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Ci vogliamo contare noi Veneti ?

Erika

Moderatrice Sezz. Cactacee e Succulente / Parliamo
Membro dello Staff
Ma nooooo, il nido si chiama "el nial" :D

PS La lucertola normale si chiama "lusertola"....quela verda la se ciama "ligaor"; iè do robe diferenti
 

Erika

Moderatrice Sezz. Cactacee e Succulente / Parliamo
Membro dello Staff
La prima non ne ho idea...la seconda ha qualche assonanza con la nostra sghea? (leggesi scheggia)
 

RosaMundi

Giardinauta Senior
ris-cia? :confuso:

la s-cesenda ghe someja alla sgresenda, quella che se infila soto la pele quando che te ciapi in man on toco de legno grezo.
 

bonsai d'aprile

Giardinauta
La prima non ne ho idea...la seconda ha qualche assonanza con la nostra sghea? (leggesi scheggia)

ris-cia? :confuso:

la s-cesenda ghe someja alla sgresenda, quella che se infila soto la pele quando che te ciapi in man on toco de legno grezo.

a ris-cia è la scheggia di legno mentre a s-cesenda è la scheggia di un non ben definito materiale. questo, almeno, dalle mie parti
 

Masolino

Bannato
Buonasera a tutti Putele e Putei !

Ma che bella sorpresa ho trovato rientrando da un piacevolissimo giro sui monti Cimini, godendomi aria pulita, verde, borghi antichi e buona cucina con dolci di castagne.
Mi sembra veramente di essere nella Bottega del Caffé, vi dice nulla ? Piacevolissimi dialoghi....


....................................................................................................
''Questa Commedia ha caratteri tanto universali, che in ogni luogo ove fu ella rappresentata, credevasi fatta sul conio degli originali riconosciuti. Il Maldicente fra gli altri trovò il suo prototipo da per tutto, e mi convenne soffrir talora, benché innocente, la taccia d'averlo maliziosamente copiato. No certamente, non son capace di farlo. I miei caratteri sono umani, sono verisimili, e forse veri, ma io li traggo dalla turba universale degli uomini, e vuole il caso che alcuno in essi si riconosca. Quando ciò accade, non è mia colpa che il carattere tristo a quel vizioso somigli; ma colpa è del vizioso, che dal carattere ch'io dipingo, trovasi per sua sventura attaccato...''
.....................................................................................................''
 

marco.enne

Esperto di impianti di irrigazione da balcone
alora tate........

1) 'na sgrea /'na schesa/'na sghea gliè la stesa cossa
treviso +- vicenza/veronese "alto"+-veronese de la bassa
2) el ligaor me sa l'è el ramarro
3) "el nial" e "el niar" glié la stesa cossa
se incoconemo su do proinse dierse
no stemo mia a spacar el caveo in do
semo de qì o de la, ma venati
 

Masolino

Bannato
1) 'na sgrea /'na schesa/'na sghea gliè la stesa cossa
treviso +- vicenza/veronese "alto"+-veronese de la bassa
2) el ligaor me sa l'è el ramarro
3) "el nial" e "el niar" glié la stesa cossa
se inconemo su do provinse dierse
no stemo mia a spacar el caveo in do
semo de qi o de la ma venati[/QUOTE]


:hands13::hands13::hands13:
 

Erika

Moderatrice Sezz. Cactacee e Succulente / Parliamo
Membro dello Staff
Varda ke nesuni el spàca el caveo en do.....se scambia modi de dir e se ride en poco :)
 

marco.enne

Esperto di impianti di irrigazione da balcone
mastro masolino.......

Buonasera a tutti Putele e Putei !

Ma che bella sorpresa ho trovato rientrando da un piacevolissimo giro sui monti Cimini, godendomi aria pulita, verde, borghi antichi e buona cucina con dolci di castagne.
Mi sembra veramente di essere nella Bottega del Caffé, vi dice nulla ? Piacevolissimi dialoghi....


....................................................................................................
''Questa Commedia ha caratteri tanto universali, che in ogni luogo ove fu ella rappresentata, credevasi fatta sul conio degli originali riconosciuti. Il Maldicente fra gli altri trovò il suo prototipo da per tutto, e mi convenne soffrir talora, benché innocente, la taccia d'averlo maliziosamente copiato. No certamente, non son capace di farlo. I miei caratteri sono umani, sono verisimili, e forse veri, ma io li traggo dalla turba universale degli uomini, e vuole il caso che alcuno in essi si riconosca. Quando ciò accade, non è mia colpa che il carattere tristo a quel vizioso somigli; ma colpa è del vizioso, che dal carattere ch'io dipingo, trovasi per sua sventura attaccato...''
.....................................................................................................''

dan do ela saltà fora cotanta "scritua"??:D:ciglione:m'à scominsià a fumar la succa solo a leserla:storto:
 

Masolino

Bannato
Par i siori putei

:flower::flower:


................................................................................................................................................................................................................
'' Eh, patrona, al tempo d'ancuo, vegnimo a dir el merito, a un omo, che gh'ha giudizio se ghe dise un omo salvadego. Saveu perché? Perché vualtre donne xè tropo desmesteghe. No ve contentè dell'onesto; ve piaserave i chiasseti, i pacchieti, le mode, le buffonerie, i putelezzi. A star in casa, ve par de star in preson. Co i abiti no costa assae, no i xè beli; co no se pratica, ve vien la malinconia, e no pensè al fin; e no gh'avè un fià de giudizio, e ascoltè chi ve mette su, e no ve fa specie sentir quel che se dise de tante case, de tante fameggie precipitae; chi ve dà drio se fa menar per lengua, se fa meter sui ventoli, e chi vol viver in casa soa con riguardo, con serietà, con reputazion, se ghe dise, vegnimo a dir el merito, seccaggine, omo rustego, omo salvadego. Pàrlio ben? Ve par che diga la verità? ''
................................................................................................................................................................................................................

Venezia: carnovale 1760


:flower::flower:
 

marco.enne

Esperto di impianti di irrigazione da balcone
onore e merito ..........

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'' Eh, patrona, al tempo d'ancuo, vegnimo a dir el merito, a un omo, che gh'ha giudizio se ghe dise un omo salvadego. Saveu perché? Perché vualtre donne xè tropo desmesteghe. No ve contentè dell'onesto; ve piaserave i chiasseti, i pacchieti, le mode, le buffonerie, i putelezzi. A star in casa, ve par de star in preson. Co i abiti no costa assae, no i xè beli; co no se pratica, ve vien la malinconia, e no pensè al fin; e no gh'avè un fià de giudizio, e ascoltè chi ve mette su, e no ve fa specie sentir quel che se dise de tante case, de tante fameggie precipitae; chi ve dà drio se fa menar per lengua, se fa meter sui ventoli, e chi vol viver in casa soa con riguardo, con serietà, con reputazion, se ghe dise, vegnimo a dir el merito, seccaggine, omo rustego, omo salvadego. Pàrlio ben? Ve par che diga la verità? ''
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Venezia: carnovale 1760

alla erudita declamazione .........:rolleyes: ........ ma me sa tacaa de pi
le risete venate :lol: :ros:.......:D
 

Masolino

Bannato
Bomboni co ' l fondan [ e naransa, variante ]

100 gr de cicolata fondan, 300 gr de sucaro fin vanilià, 1 gotexin de ' l liquor che più ne piaxe, mandole spelae e po pestae co la mezaluna, ciara de vovo.
Montar ben sta ciara de vovo, po zontarghe el sucaro fin poco par volta. Se la pasta la ris'ciasse de deventar massa dura, metarghe manco sucaro.
Co sta pasta formar de le balete che le andarà subito inrodolae in te 50 gr de sucaro vanilià.
Da parte desfar a bagnomaria la cicolata e, quando che la sarà ben liquida, se ghe tocia drento le balete una par volta vardando che se le coverza ben de cicolata da tute le parte.
Par far questo co na serta fassilità, basta de impirar le balete in t'un stecadente e po tociarle drento de la cicolata liquida.
De man in man che se le cavarà via da la cicolata, puzar ste balete su una carta onta e lassarle là infin che le sarà frede.
Par darghe importansa a sti ''golosessi '' servirle quando le sarà ben frede.


Variante con la naransa.

Zontarghe ne la pasta lo struco de na naransa ''tarocco'' e togliere el liquor

:flower: :flower: :flower:
 

marco.enne

Esperto di impianti di irrigazione da balcone
'na gosa.........

100 gr de cicolata fondan, 300 gr de sucaro fin vanilià, 1 gotexin de ' l liquor che più ne piaxe, mandole spelae e po pestae co la mezaluna, ciara de vovo.
Montar ben sta ciara de vovo, po zontarghe el sucaro fin poco par volta. Se la pasta la ris'ciasse de deventar massa dura, metarghe manco sucaro.
Co sta pasta formar de le balete che le andarà subito inrodolae in te 50 gr de sucaro vanilià.
Da parte desfar a bagnomaria la cicolata e, quando che la sarà ben liquida, se ghe tocia drento le balete una par volta vardando che se le coverza ben de cicolata da tute le parte.
Par far questo co na serta fassilità, basta de impirar le balete in t'un stecadente e po tociarle drento de la cicolata liquida.
De man in man che se le cavarà via da la cicolata, puzar ste balete su una carta onta e lassarle là infin che le sarà frede.
Par darghe importansa a sti ''golosessi '' servirle quando le sarà ben frede.


Variante con la naransa.

Zontarghe ne la pasta lo struco de na naransa ''tarocco'' e togliere el liquor

:flower: :flower: :flower:

la me cala in parte a la boca
con la lengua lesermente impastà
me son leto stà spesialità
sperando 'na volta fata
che altri no me la toca!!
:eek:k07::D
 
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