Masolino
Bannato
Per colazione ? Panetini co la ùeta
I paneteri i fasseva sempre tuti i zorni - co i avansi de la pasta de 'l pan -anca i panetini co drento la ùeta seca che tanto i ghe piaxeva a i putei ( anco a mi Masolino ).
Questa che ve dago la xe la risseta par panetini un poco più de lusso, inzentilii :
200 gr de butiro, 200 gr de sucaro, 3 vovi, 500 gr de farina, 250 gr de ùeta seca.
Prima montar el butiro e po impastarlo co'l sucaro, i vovi, la farina e la ùeta seca. Impastar ben sta pasta, po lassarla riposar par na meza ora.
Dopo, despartirla in tanti panetini tondi, grossi come un mandarin. Penelarli co un rosso de vovo, sbatuo insieme co un giosso de late.
Metarli in riga - distanti uno da st'altro - su una piastra de forno imbutirada e cusinarli in forno no tanto caldo par el tempo che ocorarà a darghe un bel color de oro sbasio [ = pallido ].
I paneteri i fasseva sempre tuti i zorni - co i avansi de la pasta de 'l pan -anca i panetini co drento la ùeta seca che tanto i ghe piaxeva a i putei ( anco a mi Masolino ).
Questa che ve dago la xe la risseta par panetini un poco più de lusso, inzentilii :
200 gr de butiro, 200 gr de sucaro, 3 vovi, 500 gr de farina, 250 gr de ùeta seca.
Prima montar el butiro e po impastarlo co'l sucaro, i vovi, la farina e la ùeta seca. Impastar ben sta pasta, po lassarla riposar par na meza ora.
Dopo, despartirla in tanti panetini tondi, grossi come un mandarin. Penelarli co un rosso de vovo, sbatuo insieme co un giosso de late.
Metarli in riga - distanti uno da st'altro - su una piastra de forno imbutirada e cusinarli in forno no tanto caldo par el tempo che ocorarà a darghe un bel color de oro sbasio [ = pallido ].