Crema frita
Sta '' crema frita'' la xe na vecia usansa venessiana che tuti la magnava de gusto. Desso putroppo anca sto bon dolse economico el sta andando desmentegà.
Pareciar na polentina un poco dureta co: 125 gr o più se ocore de farina par ogni 1/2 litro de late, un pizego de sal, 75 gr de sucaro, la scorsa gratada de una naransa ( o de un limon ). Desfar la farina in t'un pocheto de late fredo; po zontarghe el sucaro, el sal e la gratadura de la scorsa.
Missiar bene e po butar tuta sta roba drento el late bogente.
Continuar a misiar sempre, senò ste robe le se taca su'l fondo de la tecia; bastarà 20 minuti de cotura.
Lassar intepidir un momento, po dopo, sempre missiando zontarghe un rosso de vovo.
Roversar sta polentina drento in t'un stampo fato a retangolo co i bordi alti e imbutirà. Sgualivar la crema, po lassar che la se desfreda.
Quando che la sarà propio freda, tagiarla a losanghe o a quadrati. Passar ogniun de sti tochi prima in te'l vovo sbatuo sucarà e dopo in te'l pangratà.
Frisar in ogio caldo ma vardando ben che sto ogio no'l sia fumante, senò la crema la se brusa de fora e la resta crua drento.
Magnar ste creme ben calde spolvarandole de sucaro vanilià.
Bone eh ?