Pensiamo alla cena ?
bomboloni in piazza erbe?
roba surgelata, ormai.
però sul lungadige porta Vittoria, vicino all'università c'è la bottega del krapfen!!!! fa anche la versione maxi! quello è un must! d'estate apre verso mezzanotte e chiude alle 4 del mattino, se qualcuno di voi è un nottambulo, si faccia avanti
image
Antonella grazie pel risotto dev'essere ottimo, ma devo confessarti che a mi el bosegato [ mascio ?] no me piase massa. Grazie ancora, comunque.
Per la cena
Per la cena, considerato che qui sta piovendo a dirotto, proporrei :
Crema de risi e suca baruca
Par sei persone ocorarà circa un kg de suca baruca.
Cavarghe via la scorsa e tagiar la polpa a cubeti picinini o anca a fetine, fa istesso.
Metar in t'una pignata ne meza segola pestada e tre cuciari de ogio. Lassar desfrisar un pochetin ste robe e po zontarghe i tocheti de suca, missiando ben.
Da là a un fià, unirghe un litro de brodo [ dado fa istesso ] e pena che el brodo scominsiarà a ingresparse, cioè ciapar el bogio, sbassar el fogo e lassar che la suca la se cusina dazin dazieto, fintanto che la se sarà squasi desfata come se la fusse na crema.
Alora zontarghe un pocheto de brodo par ridurla a minestra brodosa e quando tornarà a ciapar el bogio, butarghe zò i risi e un pestexin de parsemolo.
Dopo un quarto de ora zontarghe un fià de butiro e un pugno de parmesan gratà.
Missiar, lassar ancora un atimo su'l fogo e dopo sta bona :food::food: minestra la sarà bel che pronta.
Buona cena a tutti !!! :flower: